pondělí 26. června 2017

Rózinčina první voda

Přeji krásný začátek posledního červnového týdne.
Napsala bych posledního školního, ale to se nás netýká, my máme vlastně prázdniny celoročně. 
:)

Kamarád nás pozval na vodu, původně na Lužnici. Půldenní akci s dětmi, v pohodě a klidu. Nakonec jsme vyrazili na Sázavu (ta byla v sobotu jedinou splavnou řekou). Z půldenního plánu byl celý den. A pohoda a klid?? To se vydařilo. Že bude naše první společná rodinná voda tak příjemná pro všechny členy naší malé tygří tlupy, jsme opravdu nečekali.
   



Sázavu s mým mužem docela dobře známe, ač některé její úseky teprve objevujeme. To byl právě případ naší sobotní plavby. Nalodili jsme se ve Zruči na Sázavou a v poklidu dopluli do Střechova nad Sázavou, trasa má necelých 13 km.




Zmíněná část Sázavy je skutečně klidná, občas nějaká peřejka, ze Zruče voda hezky teče, ale za Chabeřicemi, kde je první občerstvovací zastávka, to byl už jak se říká volej, až nám z usilovného pádlování začalo trnout za krky. Háček jsem byla já a můj muž pochopitelně zadák, děti se střídavě stěhovaly a lezly po nás, Rózinka se ze začátku vehementně dožadovala pádel a během cesty zkoušela, jestli předměty, které měla v dosahu, budou plavat, takže naši kamarádi na ostatních lodích sem tam lovili naše klobouky a sandály.  
;)




Obě holky jsou dost odvážné a vodačky po tatínkovi. Amálka skákala do řeky přímo z lodě, moc si užívala koupání a Rózinka byla k nezastavení zase na posledním jezu Posadovský mlýn, kde chtěla mermomocí skákat z jezu do hlubší vody nad ním anebo rovnou do šlajsny. 
Tou se dá jez pěkně sjet a s tatínkem si to vyzkoušela i Amálka.




Nejmenší vodačka překvapivě vydržela celý den bez usnutí, dokonce i krátkou, zato výživnou cestu lokálkou zpátky do Zruče, kde hulákali podnapilí a kouřili v chodbičce vagónu. Pro Rózinku byla premiérou i cesta vlakem, na který jsme si museli pěkně počkat a po tři čtvrtě hodině zpoždění byli rádi, že vůbec přijel. ;)  




 Vodácká sobota se nám náramně vyvedla a na vody Sázavy se určitě znovu vrátíme. Příště třeba už v pětičlenné posádce.
:))




 Mám tu mezi vámi nějaké vodáky? A berete s sebou taky děti?


Mějte se hezky.
:)


Veronika

Žádné komentáře:

Okomentovat