pondělí 5. června 2017

První červnová sobota ve znamení léta

Přeji pěkné pondělní odpoledne, mí milí.
:)

První červnový víkend je pryč a mi jsme si jej hezky užili. V sobotu se naše holčičí trojice rozrostla o další slečnu - naši neteřinku a sestřenici Amálky a Rozárky. Když se dopoledne teplota venku začala šplhat ke třicítce, bylo jasné, že zamíříme k vodě. U rybníka kousek od nás se koupeme celé léto...





Holky na nic nečekaly a už byly ve vodě.
:)






Můj muž nejdřív v lese zkontroloval, zda rostou houby (vrátil se se čtyřmi velkými modráky, které jsme ale zapomněli u babičky, takže kulajda tentokrát nebude) a pak provezl holky po rybníce. 






Když skočil z lodě do vody, aby vylovil odplouvající pádlo, bály se všechny tři. Ty dvě starší se ale držely a brečet začala jen Rózinka.


















Odpoledne si děti hrály na zahradě, někdo spal a někdo pracoval...
;)
Večer jsme si pak v popelu upekly brambory (ty vám byly!:)) a dětem usmažili deset domácích vajíček.






... a pak už se jen holky s taťkou uvelebili na seně...






... při kytaře jsme si zazpívali...






a po setmění hajdy na kutě.





Neděle byla jiná, chladnější, deštivá, klidná. Ve znamení návštěvy moc milých přátel z Benediktu, kteří mají svůj slamák už téměř hotový... 
Moc hezký víkend byl ten první červnový. A jaký byl ten váš?


Mějte se báječně.
:)


Veronika

2 komentáře:

  1. Verčo, obdivuju tu odvahu, mít tři děti bez vest v loďce! U nás byl víkend ve znamení dne dětí, nestihli jsme kvůli školním povinnostem slavit ve čtvrtek, tak jsme to doháněli, a taky to bylo moc prima. Počasí nádherné! Léto budiž pochváleno :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, co se vest v loďce týká, mi 'takhle' nepřemýšlíme. Tyhle tři jsou takoví malí indiáni, důležité je nepřenášet na ně strach, učit je přebírat zodpovědnost za vlastní bezpečnost, děti nejsou hloupé (tenhle rybníček navíc můj muž dobře zná). Z krásných dnů se taky moc těšíme a já dvojnásob, protože mi je po dvou měsících zvracení konečně trochu lépe.;) Užívejte, pa Veronika. :)

      Vymazat