sobota 25. března 2017

Karel Roden je Masaryk

Krásné ráno, mí milí!
:)

Kdo mě sleduje na facebooku ví, že se nám po letech s mým mužem podařilo vyjít si spolu večer do kina.;) Náramně jsme si užívali už samotnou čtvrthodinovou cestu do kina, kdy jsme si svižně vyšlapovali podél Sázavy s nezvyklým, ale báječným pocitem volnosti a těšili se na následující dvě hodiny bez dětí a přitom vedle sebe. :) 
Vybrali jsme nový historický film Masaryk, kde hlavní roli Jana Masaryka excelentně hraje skvělý Karel Roden. Ve filmu krom Rodena září i Oldřich Kaiser v roli prezidenta Československa - Beneše, ale vedle našich dvou herců je neméně výborné i okolní, povětšinou mezinárodní obsazení. Mě osobně hodně bavil ještě Hanns Zischler v roli Masarykova německého psychiatra v sanatoriu v New Jersey, které je jednou z lokací snímku. Další scény se odehrávají v Londýně a samozřejmě v Praze.

Už první záběr filmu, záběr shora dolů na mořský příboj pobřeží New Jersey je výjimečný... 
Životopisné drama se odehrává během několika málo let před druhou světovou válkou, pro mě bylo hodně poučné, nesmírně zajímavé a dramatické. Ohromně mě film bavil od začátku do konce a při mnohých scénách mi doslova spadla čelist!
Navíc, teď se nám s mužem stále vracejí rozhovory a scény z filmu, doznívá to v nás, nejde myslet na mnoho jiného... film úplně otevírá myšlení, chcete znát souvislosti, dozvědět se víc... nás snímek doslova nakopnul a chceme ho vidět znovu!






























Už jste Masaryka viděli? Co na něj říkáte??


Pokud váháte, neváhejte a běžte se na to podívat!
:)


Přeji báječný víkend a otevřenou mysl...



Veronika

Žádné komentáře:

Okomentovat