středa 29. března 2017

JACK N' JILL Přírodní dětská zubní pasta Malina

Krásný slunečný jarní den, milé čtenářky a čtenáři!
:)

Vím, že u mytí dětských zoubků je kvalita čištění důležitější než cokoliv jiného. Nezáleží tolik na zubní pastě samotné, ale spíš na pravidelnosti a technice čištění zoubků. To můžeme dělat klidně i suchým kartáčkem, ale je pravda, že naše děti si chtějí zoubky čistit hlavně díky dobré zubní pastě, která je jejich a jejíž chuť je pro ně zajímavá. ;)
My většinou zuby čistíme mimo koupelnu při nějaké jiné příjemnější aktivitě - třeba při večerním čtení pohádek apod. Malá chce všechno dělat sama a mě nechce nechat zoubky vyčistit, nic nepomáhá, nemáte nějaký tip, jak na 18 měsíční batole? :)
Zpátky k dnešnímu tématu - dětským zubním pastám. Na trhu je dnes veliký výběr jak přírodních zubních, tak i těch ostatních. Názory na škodlivost fluoru v zubních pastách se značně liší, já jsem se rozhodla, že se mu budu vyhýbat a tak používáme i zubní pasty bez něj. Jednou z oblíbených dětských zubních past u našich holčiček je Přírodní zubní pasta Jack N' Jill s certifikovanou organickou příchutí Malina.





Jack N' Jill je australská značka, kterou založili manželé po narození svého prvního potomka. Rozhodli se vytvořit tu nejbezpečnější a nejchutnější zubní pastu pro děti. Jejich pasty jsou nyní dostupné v pěti různých ovocných příchutích. Krom malinové můžete vašim dětem koupit jahodovou, borůvkovou, banánovou a černorybízovou. Manželé mimo zubních past vyrobili také dětské zubní kartáčky z kukuřičného škrobu, silikonové kartáčky pro péči od prvního zoubku anebo kelímky z bambusových a rýžových plev. Dcerky měly právě i jejich zubní kartáčky, které jsou hezky měkké a dobře navržené do dětských ruček. 




Zubní pasta chutná velmi dobře (sama jsem ji zkoušela, což dělám pokaždé), je dost sladká, přitom neobsahuje žádný cukr ani umělá sladidla. Sladkost zajišťuje skvělá alternativa tradičních cukrů, a to přirozeně se vyskytující sacharid zvaný xylitol. Ten se získává z jakéhokoliv dřevnatého vláknitého rostlinného materiálu. Pasta nezanechává v ústech žádnou nepříjemnou pachuť, naopak je její chuť výborně sladká a lehounce malinová a to naše dcerky oceňují obzvlášť. Nejraději by si zoubky s Jack N' Jill čistily několikrát denně.
:)




Pasta obsahuje organické přísady (kompletní složení najdete před poslední fotkou), najdete v ní bio příchutě z ovoce a extrakt z bio měsíčku lékařského, který je vhodný zejména v péči o dásně.




Co ve složení naopak nehledejte, jsou SLS, fluoridy, konzervanty ani přidaná barviva.





Malinová zubní pasta má průhlednou barvu, gelovou konzistenci a je vhodná již pro šestiměsíční miminka a jejich první zoubky. Je naprosto bezpečná a dětem nehrozí žádné riziko při spolknutí, což oceňuji pro změnu já, jelikož vím, že dcerky pastu polykají neustále. Pasta má obsah 50 g, hezké minimalistické balení a nám vydržela zhruba dva a půl měsíce. 




Jednoduché, čisté složení: Xylitol, čištěná voda, rostlinný glycerin, oxid křemičitý, bio malinová příchuť, xantanová guma, bio extrakt z měsíčku lékařského,  přírodní konzervant sorban draselný a kyselina citrónová.





Všechny příchutě spolu s ostatními produkty Jack N' Jill zakoupíte hned v několika českých e-shopech, na e-shopu krasnakazdyden.cz u Míši koupíte zubní pastu za 179 Kč.


Kterou zubní pastu mají nejraději vaše dítka?



Mějte se hezky...
:)


Veronika

6 komentářů:

  1. Také ji chci objednat, děkuju za připomenutí:-)

    Měj krásný den,
    ByGabra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gabro, rádo se stalo.;) Krásné jarní dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Nemůžu si pomoct, ale jakmile vidím někde slovní spojení "dětská pasta na zuby", vyskočí mi okamžitě Perlička a to, jak jsme ji jako malí chodili užírat :-D Proto se mi třeba u téhle líbí, že jednak chutná asi velmi dobře, ale druhak ji může prcek klidně i sníst a nic se mu nestane. A ještě ho čištění baví :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bebe, tak to máme podobně. Taky jsem vyrůstala na Perličce. Zubní pasta Perlička to je prostě jednička, jasná věc! :D Při psaní recenze se mi proto Perlička nemohla nevybavit, dokonce jsem si říkala, že chuťově mají tyhle dvě dokonce něco společného. Složení bude ale asi krapítek jinší. Ani nevím, zda Perličku ještě vyrábějí, nemáš tušení? Že bych ji z nostalgie zkusila... :) Krásné jarní dny a díky za komentář, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Milá Verčo, zrovna máme tu samou zubní pastu:-) už jsme vyzkoušeli i jahodu a taky pecka. Mně se líbí, že je to malé balení. Dříve jsme koupili pastu od Nobilis Tilia a ta je hrozně velká! Nestihli jsme ji vypotřebovat do data spotřeby:-( a tato určite lepe chutná...
    Krásné jarní dny
    Viola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Violo, dětskou pastu od NT jsme také měli, tu s etiketou s vláčkem. Nebyla špatná a myslím, že jsme ji dokázali spotřebovat včas. Tyto od Jack n' Jill se mi líbí ještě víc, ty příchutě se vážně povedly. Ani nevím, kterou pořídit příště, asi budeme muset postupně pořídit všechny.;) Báječné jarní dny přeji a děkuji za zastavení se i tvůj komentář, Veronika. :)

      Vymazat