úterý 2. září 2014

Dr. Hauschka Pěstící olej Trnka a Balzám na rty

Přeji krásný den a pokud máte navíc doma potomky školou povinné anebo jste včera sami usedli do školních lavic, tak vám přeji i úspěšný start do nového školního roku a rodičům navíc spoustu pochopení a trpělivosti.
I počasí nám tyto dny dává jasně najevo, že prázdniny jsou definitivně pryč a že se budeme conevidět muset rozloučit i s letošním létem. Na druhou stranu je ale takové babí léto jedno z nejkrásnějších období celého roku. Alespoň pro mě mají zářijové dny své velké kouzlo, příroda nám připravuje jedny z posledních voňavých jedlých darů a zase je na co se těšit. Švestky potřebují už jen pár dní sluníčka a budou chutnat po medu, šípky najednou úplně zčervenaly a připomínají se nám na každé procházce, hokkaida na zahradě tloustnou do krásy. Jabloně i hrušně těžknou pod váhou svých plodů a rakytníky svítí oranží blahodárných bobulek(ty naše však ještě ne). Taky máte tenhle čas tak rádi?

Nejen v přírodě ale nastávají změny. I v péči o tělo mám najednou náladu na trochu jiné vůně, pomalu opouštím vůně citrusů a chladivé máty a těším se na sladké a tak příjemně uspokojivé vůně mandlí, vanilky nebo skořice. Ne, že bych s přicházejícím podzimem udělala dramatickou čistku v koupelně, změna je to spíš taková pozvolná, právě jako ty zmíněné proměny v přírodě. 

Pěstící olej Trnka od Dr. Hauschka je jedním z těch produktů, který jsem si v posledních dnech hodně oblíbila a který je úplně ideální právě v těchto dnech, kdy mi začíná být nějak podezřele často zima a to i doma. Když nepomůže ani zapnuté topení a teplé ponožky, zabere téměř jistě horká vana(v našem případě sprcha) a pak nastoupí právě trnkový olej který při roztírání pokožku přímo zahřívá. Já vždycky úplně cítím to teplo pod rukama a věřte, že je to tuze příjemné.;)



Olej je doporučován především pro období těhotenství, ale určitě i mimo něj. Nastávající maminky se zvětšujícím se bříškem jistě ocení jeho schopnost podporovat elasticitu pokožky a hlavně preventivní působení proti výskytu tolik obávaných strií. Já jsem během těhotenství používala proti striím hlavně Tělový a masážní olej péče při striích od Nobilis Tilia, který se mi výborně osvědčil, ale kdyby mi mělo znovu začít růst bříško(a to ne po nedělním obědě u babičky;)), asi bych si na pomoc přizvala i tohoto Hauschkova pomocníka. Nutno podotknout, že některé těhotné mažou jak zběsilé krémy za tisíce a strie se jim udělají stejně a jiné žádnou speciální péči nepoužívají a bříško mají zanedlouho po porodu jako před otěhotněním bez jediné negativní změny. Těžko říct, zda je tedy kosmetická péče proti striím účinná, či nikoliv. Jsou jistě i další faktory, které se na vzniku strií podílejí, ale tím se v dnešním článku nijak zvlášť zabývat nechci a každý si v případě zájmu určitě potřebné info vyhledá sám. 
Já osobně se každopádně o přípravky prevence proti striím hodně zajímám a používám je. Mám dobrý pocit z toho, že pro sebe v tomto směru něco dělám a nenechávám výsledek úplně nečině jen a jen na přírodě. Navíc je neskutečně příjemné(a maminky či těhotné čtenářky) mi to jistě potvrdí, dotýkat se takto miminka v bříšku, komunikovat s ním skrze příjemnou masáž a natírat pokožku vyklenutého bříška nějakým podobným, ideálně přírodním, mazáním.:)) 



Olej má nádherné čistě přírodní složení:
Slunečnicový olej(Helianthus annuus), Trnka obecná(Prunus spinosa), Bříza bělokorá(Betula alba), Jojobový olej(Simmondsia chinensis), Třezalka tečkovaná(Hypericum perforatum), Éterické oleje, Linalool, Limonele, Geraniol, Citronellol, Citral, Kumarín(Coumarin), Farnesol, Eugenol.  




Jde o skutečně skvělý výrobek, jen musím říct, že mi obsah 75 ml lahvičky strašně rychle ubývá, až si kolikrát říkám, že to snad není možné. Mého muže na to netipuji, Amálku bych i tipovala, ale polička je dostatečně vysoko, tak nevím... V koupelně máme dvě okénka, tak že by třeba sousedi? :))
Možná si při mazání zkusím víc navlhčovat ruce, anebo se míň po sprše utírat, jestli se spotřeba olejíčku o něco sníží... 




Druhý výrobek, který bych vám dnes v krátkosti ráda představila, je neméně dobrý Balzám na rty od Dr. Hauschka. 
 Balzám je balený v množství 4,5 ml v pevném kelímku (možná z bílého skla) a má šroubovací plastové víčko.









Balzám rty výborně dlouhodobě vyživuje a hydratuje, dodává jim lesk a měl by také působit preventivně proti vráskám v okolí úst (pokud jím tedy okolí úst mažete;)). Výtažky z úročníku a měsíčku podporují regeneraci citlivé pokožky, přičemž rostlinné oleje a vosky posilují a zároveň vyhlazují. Na rtech balzám zůstává dost dlouho, takže není potřeba rty si pořád dokola mazat. Sytě oranžové zbarvení nijak rty nebarví, balzám je na rtech neutrální, odpovědnost za zbarvení bych hodila na triko asi obsažené karotce(nebo snad úročníku?). Mrkněte na složení, třeba přijdete na 'někoho' jiného. :) 



Složení:

Ricinový olej(Ricinus communis), Včelí vosk(Cera flava), Arašídový olej(Arachis hypogaea), Karotka(Daucus carota), Olej z pšeničných klíčků(Triticum vulgare), Olej z meruňkových jadérek(Prunus armeniaca), Úročník bolhoj(Anthyllis vulneraria), Měsíček lékařský(Calendula officinalis), Kakaové máslo(Theobromac cacao), Třezalka tečkovaná(Hypericum perforatum), Hedvábný pudr(Serica), Jojobový olej(Buxus chinensis), Lecitin(Lecithin), Éterické oleje(Parfum), Citral, Eugenol, Citronellol, Geraniol, Linallol, Benzylalkohol(Benzyl Alcohol), Benzyl Benzoate, Farnesol, Benzyl Salicylate.





Jak vy to máte s kosmetikou a přechodem na podzimní vůně? 
A máte zkušenost s některým z těchto dvou výrobků anebo i jiným tělovým olejem od Dr. Hauschka? 


Přeji pěkný den a těším se zase brzy...
:))


Veronika 


2 komentáře:

  1. Tělové oleje sice nepoužívám, páč na mou vysušenou pokožku nestačí, ale balzám na rty od Hauschky mám v tyčince a sice jsem si na něj musela chvíli zvykat, ale teď už bych ho nedala z ruky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lištičko, balzám je opravdu moc fajn a je pravda, že i mně pár dní trvalo zvyknout si na něj. Teď ho střídám z medovým balzámem Burt's Bees a moje rtíky chrochtají blahem. :)) Pěkný den Ti přeji, Veronika. :)

      Vymazat